Неизвестен трови улични кучета в Приморско

Неизвестен трови улични кучета в Приморско

Две кучета са починали в страшни мъки, а трето е спасено по чудо, след като неизвестен е разхвърлял отрова по улицата и дворовете на вилната зона Узунджата в Приморско. Четириногите са издъхнали пред погледите на ужасените си стопани. Трето куче е спасено по чудо, съобщава gramofona.com.

Оцелялото животно е от породата алабай и само големите му размери и бързата намеса на ветеринар са предотвратили най-лошото. За грозното посегателство вече е уведомена и полицията.

От там уточниха, че по случая вече е започнало разследване, а отровените кучета са предадени в центъра в Стара Загора, където ще им бъде направена аутопсия, за да се разбере с какво вещество са убити.

Хора от вилната зона разказват, че парчета с отровено месо са били разхвърляни както по самата улица, така и в някои от дворовете.

„Отровата заедно със захранката от месо свободно беше поръсена по цялата улица (цяла торба с хапки месо е събрана), освен тази, която умишлено е хвърлена в дворовете.

Сега си представете, деца ни редовно играят по тази улица и ровичкат из пръста или обират някакви неща. Какво би се случило, ако бяха пипали тази отровна храна, както обикновено правят с кучетата, и до какво можеше да доведе това? Не искам да си го мисл“, коментира общинската съветничка Ваня Андонова.

Желанието на местните е извършителят да бъде разкрит колкото се може по-бързо и да понесе отговорност за убийството на животните.

Снимка: Блиц, архив