Горя гората над Синеморец, огънят се насочи и към парк „Странджа“ (Видео)

Горя гората над Синеморец, огънят се насочи и към парк „Странджа“ (Видео)

Горя гората над плаж Липите в Синеморец, съобщиха местни хора в социалните мрежи, хаъдето публикуват снимки, видео и актуални новини за пожара.

Огънят е избухнал около 19 часа вчера. Според „Флагман“ ураганният вятър е скъсал високоволтов кабел, предизвикал е искра и гората е пламнала.

Огнената стихия е била доста сериозна. Мобилизирани са били всички налични пожарникари от Приморско и Царево, включили са се и доброволци, съобщават очевидци. За съжаление вятърът не утихваше и ситуацията е била тежка. Огънят се е насочил и към сърцевината на парк „Странджа“.

Местни жители са призовавали и за още подкрепа, тъй като не могли да се справят.

Ето какво съобщи към 22ч. Vella de Bella във Фейсбук: „Последна информация за пожара край Синеморец. Става дума за гората над Бутамята по пътеката в посока Липите. Гори на дълга ивица огромна площ, предимно изсъхнали листа. Версията с кабела изглежда не е вярна, вероятно е запалено от стъкло, което се е нагорещило като лупа или от цигара. Хората, които последно са отишли да помагат, са върнати, защото стана тъмно… Пожарни коли с вода няма, защото няма проходимост за такива. При този силен вятър утре ще е ад, ако не завали“.

Снимки: Facebook