Новият-стар директор: Радостина Енчева отново ще ръководи Историческия музей в Балчик

Новият-стар директор: Радостина Енчева отново ще ръководи Историческия музей в Балчик

Радостина Енчева е новият стар директор на Историческия музей в Балчик. Това става ясно от протокол за проведения конкурс за длъжността, публикуван в сайта на Общината в Белия град.

Вчера е проведен конкурсът за защита на концепция и събеседване за длъжността директор на Историческия музей Балчик. Концепцията на Радостина Енчева, която бе единствен кандидат за поста, бе оценявана от 11-членна комисия, съставена от представители на Общинската администрация, Министерството на културата, на синдикални организации, директорите на регионалните исторически музеи във Варна, Шумен и Добрич.

Членовете се запознаха с представената от кандидата концепция за дейността и развитието на Историческия музей за период от 5 години, подборно разработена за първата от тях. След това към Енчева бяха задавани въпроси, свързани с бюджета на културната конституция, обновяване на експозициите, ремонт на музейни обекти, възможности за допълнително финансиране със средства по проекти и други. За представянето си кандидатът получи 493 точки от 90.60 процента от максимално възможния окончателен резултат.

Комисията предлага на кмета на Община Балчик да сключи трудово правоотношение с Радостина Енчева за крос от 5 години.

Снимка: politika.bg