Отделят близо 63 милиона лева за ремонт на републикански  пътища във Варненско

Отделят близо 63 милиона лева за ремонт на републикански  пътища във Варненско

Близо 63 милиона лева ще струва поддържането на 647 км републикански пътища във Варненско през следващите 3 години. Това става ясно от обявените от Агенция „Пътна инфраструктура“ обществени поръчки за поддръжката на пътищата в страната.

Общо за Североизточния район (областите Варна, Добрич, Търговище и Шумен) обществената поръчка е на обща стойност 246,7 млн. лв. без ДДС за трите години. Финансирането ще е от държавния бюджет и в съответствие с разчетените в бюджета на АПИ средства за всяка година.

Поддържането на автомагистралите „Хемус“, „Тракия“, „Марица“ и „Струма“ в следващите три години прогнозно ще струва 418,8 млн. лв. без ДДС. За магистрала “Хемус“ на територията на ОПУ Шумен и ОПУ Варна индикативната стойност е 52 млн. лв. без ДДС. Дължината на отсечката е 111 км.

Изпълнителите ще осигуряват дейностите по поддържането на републиканските пътища – текущо, зимно и ремонтно-възстановителни работи при аварийни ситуации. В поръчката са заложени изисквания за осигуряване на качество на изпълнението и приемане на извършената работа на база лабораторни измервания от сертифицирана лаборатория. /varna.news

Снимка: БГНЕС