Северният обход на Бургас няма да бъде завършен до лятото

Северният обход на Бургас няма да бъде завършен до лятото

Северният обход на Бургас няма да бъде завършен в срок. Това става ясно от питане на бургаския депутат от „Има такъв народ“ Златомира Карагеоргиева – Мострова до регионалния министър. До края на летния сезон има вероятност едното платно на пътя за „Сарафово“, където в момента се извършват строителни дейности, да бъде отворено, коментира тя и добави:

„Към момента, строителните дейности са изпълнени на 60%. В момента, има инженерни мрежи, които се изграждат и се реконструират и за които няма издадени разрешения за строеж. Това са реконструкцията на електропровод, на водопроводите, на оптични кабели, както и уличното осветление. Във връзка с това, че не са издадени разрешения за строеж, агенция „Пътна инфраструктура“ , заедно с община Бургас, работят за подобряване на документацията и за попълването ѝ в пълен обем“, поясни тя, цитирана от БНР.

По договор, строителните дейности трябваше да приключат до средата на 2022 г., добави Златомира Карагеоргиева – Мострова.

Малко над 57 млн. лв. е стойността на строителните дейности, изпълнител е „Пътстрой“. Над 670 000 лв. пък се дават за строителен надзор, става още ясно в отговора към депутата. Иначе, строителни експерти обясняват завишената цена заради няколкото пътни възли, които се изграждат.

Интервю с нея можете да чуете в аудио файла.