Турнир „Дионисополис“ събира атлети от три държави в Балчик

Турнир „Дионисополис“ събира атлети от три държави в Балчик

Десетото издание на турнира по хвърляния „Дионисополис“ ще се състои на 1 май на полигона по хвърляния в Балчик. Заявки за участие са подали 23 клуба от цяла България и един от Румъния. В Балчик ще се състезават и украински национали, които са на подготовка в Стара Загора, съобщиха от спортния клуб по лека атлетика “Черно море-2005”, организатор на състезанието.

По регламент в турнира имат право да участват състезатели от всички възрастови групи, картотекирани в Българската федерация по лека атлетика, в две дисциплини в една възрастова група. Момчетата под 16 години ще се състезават на хвърляне на чук, а момичетата – на тласкане на гюле. Във възрастта до 18 години дисциплината за девойки е чук, а за юношите – чук и диск. Девойките под 20 години ще се надхвърлят на диск, а юношите – на чук, копие и гюле. Жени ще се състезават само на копие.

Мъже ще влязат в четирите сектора – за чук, диск, копие и гюле. За момичетата и момчетата, родени след 2009/2010г., състезаващи се в детска атлетика, са предвидени хвърляне на чук и вортекс, мятане на диск и тласкане на гюле.

По предварителна програма първата дисциплина ще започне в 9,00 ч., а последната – в 17 ч.