Цистерна с течен азот се обърна в Ришкия проход

Цистерна с течен азот се обърна в Ришкия проход

Цистерна се преобърна и блокира движението по пътя между Карнобат и Шумен. Инцидентът е станал след 13:30 в участъка между селата Прилеп и Подвис. Ришкият проход в този участък е затворен за движение.

Втора лека катастрофа е станала на мястото на инцидента, информираха от КАТ Бургас. Няма пострадали, но са нанесени материални щети на автомобилите, предаде БНР.

Екипи на полицията са на мястото на катастрофата, има и теч на гориво. Движението ще бъде пуснато след като изтече газта, за да се гарантира безопасността на всички.

Докато пътното платно не бъде освободено, се налагат превозните средства да бъдат пренасочвани по алтернативни пътища.

За тежкотоварни автомобили: Смядово – Велики Преслав -Търговище и Котленския проход. За леките автомобили: от разклона при с. Камчия – Вресово и през Айтоски проход.

Причините за инцидента се изясняват.

Шофьорите да карат с повишено внимание и по път II-35 Троян – Кърнаре през Троянски проход, поради гъста мъгла, съобщиха от АПИ съветват от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

От пътната агенция предупредипреждават шофьорите още да подготвят автомобилите си за лошите метеорологични условия. Очаква се понижаване на температурите и обилно количество валежи, при които дъждът да премине в сняг в някой региони.

Снимка: burgasinfo.com