Оставката на Борислав Михайлов поискаха на протест варненски фенове (Видео)

Оставката на Босилав Михайлов поискаха на протест варненски фенове (Видео)

Фенове на Черно море, Спартак и ЦСКА (Фен клуб Varna Firm) протестираха заедно срещу управлението на Българския футболен съюз във Варна в неделя. Привържениците от трите фен клуба се събраха пред сградата на Община Варна и за кратко блокираха кръстовището на бул „Сливница“ и бул. „Осми приморски полк“.

Любопитното е, че феновете пристигнаха пред общината от три различни посоки и заедно разпънаха транспаранти срещу Борислав Михайлов. Най-многобройни бяха ултрасите от НФК Черно море, които направиха шествие от фен клуба си. През цялото време протестиращите пееха песни против Михайлов, насочени най-вече срещу прическата му.

Един от тарторите в агитката на „моряците“ Атанас Михайлов говори пред медии, като обясни защо се стигна до недоволството на футболната общественост.

„Не може президентът на БФС да е свързан само с алкохол и напивания. Като напишете в Youtube Борислав Михайлов излизат само клипове как той танцува и пие алкохол. Националният фен клуб Черно море подкрепя Димитър Бербатов, защото виждаме в него някакъв вариант за промяна. Не може това нещо да продължава толкова дълго. България вече я няма на футболната карта. Когато България стана четвърта в света през 1994 година, аз не съм бил роден. Оттогава нищо не се случва, а това е болка. Боли ни много. С удоволствие ще се съберем на общ протест в София“, каза Михайлов.

Малко след това протестиращите тръгнаха към сградата на Зоналния съвет на БФС във Варна, където продължиха със скандиранията против Борислав Михайлов и цялото ръководство на БФС.

Още по-интересното в случая е, че каузата за футбола ни обединява агитки, които по презумция са „врагове“ и Варна не помни това да се е случвало преди.

На протеста бяха и представители на част от изгонените клубове, участвали на Конгреса на Димитър Бербатов. Един от които е традиционният участник във футзалното първенство Черно море Мания, с президент Мартин Балулов. /факти.бг

Снимки: БНР