Среща с основателите на новото читалище в Несебър

Среща с основателите на новото читалище в Несебър

Адриана Германова от Несебър е основател на най-новото читалище в града. Заедно със съпруга ѝ Венцислав Недков имат музикална група The Band With No Name, а синът им Филип Недков, на 12 години, вече пише и издава книги.

В интервю за предаването „Преди всички“ на програма „Хоризонт“ Адриана Германова разказа кога е възникнало най-новото читалище в Несебър:

„Читалището е създадено през 2015 година основно от екип ентусиасти. Всички в него сме доброволци. Всъщност вече 7 години никой от нас не получава заплата и продължаваме въпреки всичко да работим. За радост, имаме поне помещение, което ползваме, предоставено ни от общината“.

„Ние приключихме с рока преди около 10 години и решихме да започнем да свирим джаз, но може един ден пак да се върнем към рока“. Това сподели пред БНР Венцислав Недков от музикалната група The Band With No Name:

„Може би с напредването на възрастта човек започва да преминава към джаз музиката, дори без да иска. Текстовете на нашите песни ги пише Адриана, аз пиша музиката и заедно се събираме в студиото“.

„Първата ми книга се казва „Клубът на загубеняците“, защото в Несебър съм се срещал с хора, които изобщо не се държат нормално, а на всичкото отгоре са на моята възраст. Реших да се кръстим Загубеняците, за да покажем, че дори да те наричат загубеняк, ти пак може да си готин“, каза Филип Недков, който е на 12 години, но вече пише и издава книги.

Цялото интервю с Адриана Германова, Венцислав Недков и Филип Недков можете да чуете от звуковия файл.

Снимка: