9г. затвор получи Тишо от Ахтопол изнасилил малолетна докато гаджето му я държи

9г. затвор получи Тишо от Ахтопол изнасилил малолетна докато гаджето му я държи

40-годишният Тихомир Мавродиев от Ахтопол, брутално изнасилил непълнолетна от Бургас, е осъден и хвърлен в затвора за действията си. Според Флагман жестокото престъпление е станало през май 2018 г., но стана ясно само няколко дни по-рано, след като рецидивистът беше осъден на 9 години затвор от Бургаския окръжен съд. Той имал и помощник, млада жена, която удряла жертвата и закривала устата й, за да не крещи по време на изнасилването.

Асистентката се казва Зана Петкова. Двамата с Тихомир били гаджета, а жертвата й била приятелка от социален дом, в който са израснали. Именно Зана вкарва малолетната в кошмарен капан. Във фаталния ден 19-годишната Зана (сега на 24) кани приятелката си в апартамент в бургаския блок „Изгрев” 3, собственост на Тихомир, където двамата живеят на семейни начала. Нищо неподозиращото непълнолетно момиче приема поканата. Първоначално двете момичета са сами, но скоро в апартамента се появява и Тихомир, който заключва вратата след себе си. Тогава поведението на Зана се променя драстично. Изведнъж тя станала много агресивна към приятелката си, затворила й устата и започнала да я удря, приятелят й държал пистолет в главата на жертвата и й крещял, да не се съпротивлява.

След като преживява неописуема жестокост, непълнолетното момиче успява да избяга. То се държи много адекватно и сигнализира в полицията. В повечето случаи на изнасилване жертвата често се срамува да се оплаче от извършителя. Бързата реакция на бургазлийката помага на полицията да арестува двамата изнасилвачи. Те нахлули в апартамента на 3-ти блок в Изгрев, където намерили Зана, а след кратко претърсване открили и Тихомир – който разглобил дивана и се скрил вътре.

40-годишният мъж е криминално проявен. Той е от Ахтопол, където върти традиционен бизнес – семеен хотел, в който се приемат туристи през лятото. От доста години обаче живее в Бургас.

Зана беше осъдена на три години условно с пет години изпитателен срок заради чистото си съдебно минало. Според Флагман 24-годишната Зана е станала майка, което също е смекчаващо вината обстоятелство.

Тихомир и Зана трябва заедно да заплатят на пострадалата 15 000 лв., представляващи неимуществени вреди, претърпени в резултат на престъплението, а помагачката трябва да заплати допълнително 2000 лв. за покриване на разходите за незаконно лишаване от свобода.

Момичето е пълнолетно, но не се яви в съда, за да не се изправи лице в лице с бруталните престъпници, които преобърнаха живота й, и е доволна от деветгодишната присъда на своя насилник.

Снимка: iStock