Задържаха четирима след среднощна спецакция във Варна (Видео)

Задържаха четирима след среднощна спецакция във Варна (Видео)

В петък вечерта, при специализирана полицейска операция за противодействие на разпространението на наркотици на територията на Варна, под наблюдението на Окръжна прокуратура, криминалисти разбиха две оранжерии за марихуана след получена преди повече от месец информация за отглеждане на растенията от четирима варненци.

Още тогава е било образувано досъдебно производство от Окръжна прокуратура Варна. Оперативните работници започнали да наблюдават двата жилищни блока в различни точки на Варна. Данните от сигнала са били потвърдени, като в рамките на наблюдението били установени двама мъже, които често са посещавали обектите.

При стартиралата операция полицията е арестувала четирима варненци, за които е установено, че те са хората създали и поддържали оранжериите. Единият от тях е криминално проявен и осъждан. Те са арестувани при влизане в имотите.

Открити са помещения за отглеждане на марихуана, разположени в жилищни блокове. В тях са се отглеждали над 220 саксии, засадени с растения от рода на конопа, в различен стадий на развитие и зрялост. Стаите били оборудвани с високотехнологични лампи, системи за климатизация, вентилация, контрол на влажността на въздуха и температурата, и напоителни системи.

Иззети са също и три електронни везни, кристали, реагиращи на амфетамин и метамфетамин при направената експертна справка. Извършени са множество процесуално-следствени действия за документиране на престъпната дейност, между които претърсвания в обитавани от задържаните имоти и ползваните от тях автомобили. В двата от тях са открити наркотични вещества и голяма сума пари. Действията по разследването се осъществяват и към момента под наблюдение на Окръжна прокуратура.

Снимки: ОДМВР Варна