Организират поход от село Варвара до Ахтопол

Организират поход от село Варвара до Ахтопол

Поход до пещерата Махарата организира сдружение „Зелена Странджа“ тази събота. Това е уникален природен феномен, който няма свой аналог в региона, съобщи Владимир Димитров от организацията:

„Това е наистина много интересно място! Природно образование е почти до самата граница с Турция, много близо до река Резовска. До него се стига трудно, защото е в гранична зона и трябва разрешение от гранична полиция. До там ще ходим и през месец май, това е един от любимите ни маршрути, особено когато цъфне странджанската зеленика.“

Походът ще се проведе на 23 април, като сборния пункт е от центъра на село Бродилово. Общото разстояние, което се изминава е 9 км. За да се включите трябва предварително записване.

И още един поход, който ще се проведе в понеделник, / 25 април/ от село Варвара до град Ахтопол. Маршрутът преминава по гръбнака на някогашния вулкан Папия и е с обща дължина 15 км. Ще бъдат посетени параклисите „Св. Богородица“ край Варвара и „Св. Константин и Елена“ край Ахтопол. Ще се премине през най-източното находище на странджанска зеленика, която вече е цъфнала. А финалните 6 км е спускане по трасето на 180-километровия маршрут ТурСтранджа, започващ от гр. Елхово и завършващ на пристанището в Ахтопол.

Снимка: Tips With Rosie