Оспорват пред областния управител решения от последната сесия в Поморие

Оспорват пред областния управител решения от последната сесия в Поморие

Общински съветници атакуват пред областния управител две решения от последното заседание на местния парламент в Поморие. Според опозицията при гласуването има нарушения на правилника на Общинския съвет, съобщава БНР.

При решението за важния мораториум за поморийската болница, който забранява всякакви сделки със собствеността на здравното заведение, общинският съветник от БСП Никодим Стоянов предлага:

„Допълнение към това решение-освен сградния фонд, в който се помещава МБАЛ-Поморие да бъдат добавени кабинетите на лекарите от груповата и индивидуалните специализирани медицински практики. В града бяха направени две подписки, под които се подписаха над 1 600 души в защита именно на тези кабинети. Необходимостта да поставя този въпрос пред областния управител възникна затова, че при проведената дискусия моето предложение не беше игнорирано и не беше подложено на гласуване.“

Това е нарушение на правилника за работа на Общинския съвет, смята Стоянов.

Същият е мотивът за оспорване на решението за отдаване под наем за срок от 10 години на общински имот ресторант с тайно наддаване. Николай Буковинов от опозицията настоява това да стане с явен търг, но предложението отново не е гласувано.

Искането пред областния управител е двете точки да бъдат прегласувани.

Снимка: Община Поморие, архив