Пускат движението в двете ленти на „Северния обход“ на Бургас

Пускат движението в двете ленти на „Северния обход“ на Бургас

Движение в две ленти в посока север от Бургас ще осигури фирмата – изпълнител на Северния обход на града. Обектът няма да бъде приключен в срок, до началото на летния сезон, но от компанията се ангажираха да не допуснат задръствания през лятото, съобщава БНР.

При инспекция на съоръжението миналата седмица лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и кметът на Бургас Димитър Николов коментираха, е строителството се бави заради нередовно плащане към фирмата изпълнител и прогнозираха, че ще има километрични задръствания през лятото.

Причината е, че все още не е завършил ремонтът на пътя към квартал Сарафово, който е част от обхода и води към Поморие, Несебър и Слънчев бряг.

Причината не е финансова, няма забавени плащания към нас, посочи директорът на фирмата-изпълнител Иван Иванов и поясни, че за редица обекти от техническата инфраструктура все още няма издадено разрешително за строеж. Иванов се ангажира, че ще направят всичко възможно да няма задръствания:

„Най-вероятно ще минем на варианта да пуснем движението от Бургас към Сарафово по новонаправеното платно, което в момента ще го довършим до 10 дни, като ще се помъчим да осигурим две ленти за движение, а движението от Сарафово към Бургас ще го пуснем по стария път“.

След сезона ще продължим работата там, поясни Иван Иванов.

Снимка: Архив