Ученици от Варна излязоха на протест, за да подкрепят любимата си учителка

Ученици от Варна излязоха на протест, за да подкрепят любимата си учителка

На протест в защита на любимата си учителка излязоха ученици от Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ във Варна, съобщава Булфото.

Младата преподавателка по „Кулинарни техники и технологии“ Цветелина Илиева е била освободена от работа в последния работен ден на седмицата в рамките на изпитателния срок с основен мотив „несправяне с работата“. Нейните възпитаници обаче не са съгласни с мотивите за освобождаването и са готови да се борят за да я върнат в клас.

Нещо повече, за тях г-жа Илиева е истински съвременен будител и мотиватор, учителка, която е спечелила обичта на ученици и родители, учителка, която е успяла да върне желанието на не един и двама ученици към учебния процес.

На подобно мнение са и голяма част от родителите, които застават твърдо зад децата си. По думите на един от родителите, дъщеря му е различен човек, когато разказва за часовете си при любимата учителка. Според него, ако учителката не се е справяла с работата си е трябвало да бъде освободена между първия и втория срок, а не по никое време. На подобно мнение са и голяма част от родителите, които застават твърдо зад децата си. Според деца и родители истинската причина за освобождаването на Илиева е активната и гражданска позиция, която тя изразява открито във Фейсбук.

Снимки: Булфото