Четирима работници са тежко обгазени на помпена станция в Поморие

Четирима работници са тежко обгазени на помпена станция в Поморие

Четирима работници са в тежко състояние, след като бяха обгазени с азотно-амонячни изпарения в помпена станция на ВиК в Поморие, съобщиха от МВР.

След измерване на показателите на въздуха е констатирано, че за населението и туристите в курорта няма опасност за живота. Изпаренията били в концентрирано състояние единствено в ремонтираното помещение.

По предварителни данни един от пострадалите работници е местен жител, а останалите са бургазлии. Самоличността им се установявава.

Инцидентът е станал вчера около 11,00 часа. Мъжете са извършвали поддръжни дейности в помпената станция, подаваща отпадъчните води към пречиствателната станция на Поморие.

„В ремонтираното от тях помещение, вероятно от предната вечер, се натрупали голямо количеството амонячни и азотни изпарения от отпадъчните води. При влизане в помещението работниците се обгазили, не успели да излязат на чист въздух и паднали на земята“, обясни Цветелина Рандева, говорител на полицията в Бургас.

Районът около инцидента е отцепен, пострадалите са изведени от помещението и откарани в бургаската болница в тежко състояние. Работата по случая продължава.

Снимка: gbs-bg.com